Exclusief
keukenontwerp.

Project overzicht

Project

Verbouwing landelijke keuken voor meer eenheid en een optimale verbinding met de woonruimte

Opdracht

Verbouwing keuken met op maat gemaakte keuken
Uitgangspunt: de keuken verbinden met de woonruimte
Opdrachtgever: Particulier

Wie

Ontwerp, advies, directie­voering:
Bert Klaaysen

Projectbegeleiding:
Bert Klaaysen

Periode

Okt. 2020 – juli 2021

Werkzaamheden Klaaysen design

  • Idee, concept, advies en budgettering
  • Ontwerp: interieur/keuken, verlichting, materiaal- en kleuradviezen
  • Budgettering en offerte-aanvragen
  • Uitvoering en begeleiding verbouwing (projectmanagement)
  • Oplevering en nazorg

Meer verbinding en contact in huis

De bestaande landelijke keuken is een gesloten ruimte. De bewoners hebben een heldere wens: de ruime keuken verbinden met de woonkamer. Zodat er meer contact mogelijk is tussen de bewoners in de keuken en de woonkamer.

Een andere wens is om maar één aanspreekpunt te hebben voor het project. Van idee, advies en het omzetten in een ontwerp tot de detaillering en de begeleiding tijdens de uitvoering. Ze geven het graag uit handen aan iemand die ze daarin vertrouwen.

Exclusief keukenontwerp

Het ontwerp geeft bestaande elementen een nieuwe look

Met deze vragen gaat Bert Klaaysen aan de slag en ontwerpt onder meer de nieuwe indeling van de keukenruimte, inclusief ontwerp van de keuken. Een belangrijk uitgangspunt daarbij is de kleurstelling van de bestaande plavuizenvloer, die op de hele begane grond ligt.

Door de tussenwand tussen de keuken en de woonruimte door te breken, is er openheid en verbinding tot stand gekomen. Ook is er een nieuwe pui in de gevel geplaatst, die een zee van licht binnenlaat en zorgt voor een ruimtelijk gevoel en contact met buiten wanneer je in de keuken staat. 

Dan begint het ontwerpen. De keuken krijgt een hoge kastenwand met een groot werkeiland, een speciaal plafond met een geïntegreerde afzuigunit, verlichting en wandafwerking. Het ontwerp en de eigentijdse kleuren stralen rust en harmonie uit en zijn perfect afgestemd op de kleurstelling van de vloer.

Bert Klaaysen: “Een goed ontwerp is functioneel, praktisch en toepasbaar. Dit is de basis voor elk ontwerp. In de ontwerpfase speelt het visuele aspect van een ontwerp in 2D en 3D een belangrijke rol. Daarmee neem ik de opdrachtgever mee in het ontwerpproces en de keuzes voor kleuren, materialen, details en uitvoering.”

Aandacht voor uitvoering en details

Is het ontwerp definitief, dan begint de uitvoerende fase. Samen met onze vakmensen wordt het materiaal besteld, de keuken geproduceerd en handmatig gemonteerd. Bert Klaaysen heeft hierin de projectleiding, verzorgt alle communicatie en bewaakt budget en planning.

Het eindresultaat is een goed doordachte, tijdloze ingerichte keuken met een lichte, ruimtelijke uitstraling. De keuken en de woonruimte lopen op een natuurlijke manier in elkaar over. Waar je ook zit, je maakt makkelijk contact met elkaar en dat geeft een prettige verbinding.

Meer weten?

Wil je meer weten over dit project of wat we voor jouw project kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.

Ik wil meer!

Ben je nog niet helemaal uitgekeken? Geen probleem we hebben nog veel meer projecten.